news ibqsyOLXJkCJY

ЕКСКЛУЗИВНО - репораж с най-влиятелния човек в ЕС по въпросите на деразширяването, дезинтеграцията и борбата с климата и околната среда...

В уникален видео материал на zombium NEWS, излъчен снощи по новините на Канал 666 бе разкрита самоличността на един от най-влиятелните евро-комисари, чийто ресор е изключително важната в последно време тема за борбата с климата. Важността на този проблем предполага ангажирането на много ресурси - човешки, финансови и темпорални. Затова не е учудващо, че личността на комисар Оли Гоф Рен беше покрита с мистерия. Финландец, съгражданин на друг виден функционер в ЕС, отговорен за разширяването, завършил Хелзинкския университет с богат опит и международна практика, г-х Гоф Рен е олицитворение на новата надежда на мнозина европейци за по-добро бъдеще за съвременното урбанистично общество.
Оли Гоф Рен бе на кратко, неофициално (видно от облеклото му) посещение у нас по покана на Председателя. На проведената среща са били разисквани редица въпроси, касаещи климата и колната среда и приноса на "нова" европа, и в частност нашата страна, към тази неравна битка за надмощие.

 

oli1

 

"Изключителни много съм респектиран от решимостта и последователността на управляващите в България в борбата им с климата"- заяви г-н ГофРен при заминаването си от Летище София. "Поредно доказателство, че София следва правилната евро-линия бе решението за парка Странджа планина. Вашата страна има още много работа в тази посока, но важното е, че първата стъпка е направена."

 

oli2

 

 

Констатирано бе, че страната (а и целия балкански регион) изостава значително от страните от т.нар. "стара" европа по темпове на урбанизация и заличаване на природните си дадености. Според изследване на Economist Intelligence Unit на страната ни ще са й нужни 100 години, за да догони западно-европейските страни с развита пазарна и социална икономика.
"Вероятно това се дължи на множеството уникални природни забележителности, на които много недалновидно е бил даден статут на национални паркове. Това изключително много затруднява борбата с климата и ще отложи достигането на европейския жизнен стандарт." - допълни г-н Оли Гоф Рен.

 

oli3

 

Не ни остава нищо друго, освен да благодарим на управляващите за безкомпромисното си отношение към проблемите на климата и околната среда, и нека всеки един от нас да си зададе въпроса "А аз какво направих за постигането на нашата обща цел?"