news ibqsyOLXJkCJY

Екип от разследващи репортери на zombium.org разкри нова схема за източване на средства от предприсъединителните фондове, предоставяни на страната ни от Европейския съюз ...

След критиките, отправени към държавните институции у нас за липсата на качествени проекти, а оттам и недостатъчно активното усвояване на средствата от предприсъединителните фондове на ЕС, наш фоторепортер попадна на едно много силно опровержение на това твърдение:

wcm

 

Очевидно проекти се разработват. Но!
Изпълнението на този, конкретен обект търпи известни критики, а именно по отношение на интериора. Иначе доброто дизайнерското решение за нежен, пастелен цвят на фасадата на зданието - тип "двоен горски тоалет", силно контрастираше с цветовото изпълнение на интериора - пълна гама на кафявото с бели и сиви хартиени апликации върху кремави плочки от печен кирпич (най-новата екологична технология).
За наше голямо съжаление при опит на нашият фоторепортер да заснеме и вътрешността на "обекта", той получава внезапен пристъп на smradnicius fekalis и бива незабавно изведен на безопасно разстояние.
Разследването ще продължи след възстановяването му.
Очевидно сумата, усвоена по този проект е била значително редуцирана. Екипът на zombium.org поема ангажимент да проучи как се осъществяват подобни проекти в страните, членки на ЕС и да огласи резултатите на широката общественост.