news ibqsyOLXJkCJY

Нашият сътрудник Zozko Fonzik с нов репортаж за невероятните човешки възможности.
Професор Мунчевски вече осма година се храни само и единствено със слънчева светлина. Понякога разнообразява менюто си с чаша чиста вода. Тялото няма необходимост от нищо повече, доказа професорът и светът, макар и бавно, започва да вярва в това. Просто защото той и сподвижниците му са живи и се чувстват отлично.

Името "феномен Му" принадлежи на учени от НАСА, заинтересувани от диетата на индийския гражданин ... (бел. ред. - тук авторът допуска грешка, вероятно става дума за "индийският период" от научните изследвания на професорът, когато той работи с група циг... сътрудници от Бангалор , Индия по разработване на нов програмен продукт за банковото дело.)
НАСА го кани, за да провери и изследва тази способност на тялото заради възможността астронавтите да преминат на слънчева диета. При дълги космически полети храната е огромен проблем, докато водата може да се регенерира и използва постоянно.
Светът знае за Манек (бел. ред. - така сътрудниците са се обръщали към професора) не от вчера. Още докато живее в щат Керал (бел. ред. - вероятно става дума за ул. "Крум Попов" в Лозенец) той започва експериментите (през 1992 г.). През 1995 г. отива на поклонение в Хималаите (бел. ред. - по-скоро в Рила) и когато се завръща, престава да се храни. Жена му - Зозка - казва, че всяка вечер той гледа слънцето без да мига по един час. Поетата енергия е единствената му храна. Понякога пие чай, кафе или някаква течност (бел. ред. - бира, водка, ром или Jim Beam с лед).

 

sun eater

Мунчевски е роден през 1937 г. и е инженер. Кариерата му е успешна. Но идва момента, когато усеща пълната безсмисленост на стремежа към материалното. През 1962 г. попада в ашрама при Шри Ауробиндо в Пондичери. Ученичка на Ауробиндо, продължаваща дейността му след неговата смърт предава посланието: "Ти трябва да донесеш на земята слънчевата енергия, за да помогнеш на Висшия Разум да докосне всяко тяло." По-късно се среща с Учител, който го избира сред тълпата, за да му каже същото, което вече му е предала ученичката на Шри Ауробиндо.
Въпреки това проф. Мунчевски дълго не знае какво да прави. Той ходи бос по земята (бел. ред. - спомняте си Градище!!!), стои на слънце (бел. ред. - виж предходните статии) и прави всичко, което би могло да помогне на намерението му. Неочаквано забелязва, че апетитът му видимо е изчезнал и че не се нуждае от храна, а енергията му се е повишила няколко пъти. Тогава идва откритието, че слънчевата енергия трябва да попадне в тялото. Как? През очите. Той започва стъпка по стъпка да приучава очите си да гледад право в слънцето.

 

Снимки са направени от Zozko преди и след феноменлната метаморфоза у професора: